پیشگویی جاماسب حکیم ( درباره ظهور )

پیشگویی جاماسب حکیم ( درباره ظهور )

پسرکم! عقل های شما کوچک تر از آن است که مهدی را درک کند. (امام جعفر صادق علیه السلام) *

جاماسب حکیم [1]، که داماد جناب زردشت، و وصی او شمرده می شود؛ یکی از پیامبران و پیشگویان بزرگ تاریخ باستان است که در کتاب معروف خود، یعنی جاماسبنامه (:یکی از 25 کتاب معروف ومورد اعتقاد زردشتیان)، به پیشگویی تاریخ آینده پرداخته است. جالب اینکه تمام پیشگویی های او در مورد پیامبر اسلام .ص. وجزئیات تولد و زندگی آن حضرت، حتی مدت عمر شریف ایشان، و حوادث تلخ بعد از رحلت حضرت … همه دقیقا با وقایع تاریخی مطابق در آمده است.

جناب جاماسب، در بخش مربوط به منجی موعود .ع. نیز پیشگویی های مهمی دارد که در ضمن یکی از آن ها، به توصیف زیبایی های جهان پس از ظهور می پردازد؛ وسپس می گوید: “من اگر تمام وصف آن دوران را بیان کنم؛ دیگر این زندگی که هم اکنون در آن بسر می برید بر شما تلخ گردد!” متن پیشگویی جاماسب را علامه مجلسی نیز در برخی تالیفات خود آورده است (ن.گ:سه رساله در باره حجة بن الحسن ع؛ سید مهدی بحرالعلوم)؛ همچنین در “کتاب زند و هومن یسن” اثر صادق هدایت نیز، عینا همین مطالب آمده است. اکنون آن را از کتاب بشارات عهدین می آوریم:

  • مردی بیرون آید از زمین تازیان از فرزندان هاشم… و بر دین جدّ خویش بوَد، با سپاه بسیار، روی به ایران نهد و آبادانی کند، زمین را پر داد کند. از داد وی باشد که گرگ با میش آب خورد.
  • و مردم بسیار شوند، و عمر دیگر باز، به درازی کشد؛ چنان که مردی بود که او را پنجاه فرزند بود نر و ماده، و کوه و دشت پر از مردم شود، و پر از حیوان شود، و همچون عروسی شود.
  • و همه کس به دین مهر آزمای باز آیند، و جور و آشوب از جهان برخیزد، چنان که فراموش کنند که چون سلاح باید داشتن [دانش نظامی فراموش ومنسوخ می گردد] و اگر وصف نیکویی آن کنم تلخ گردد این زندگانی که ما بدو اندریم.

(بشارات عهدین، ص 258، به نقل از جاماسب نامه)

حال، مثنوی کوتاه بعدی نیز که بخش دیگری از “مثنوی مهدوی” است؛ ناظر بر همین سخن جاماسب و حدیث امام جعفر صادق علیه السلام است (که در صدر این نوشتار آمد). همچنین این نوشتار، و مثنوی ذیل، مدخلی بر مقاله ی “جهان پس از ظهور، پایان دنیا” تواند بود :

 

مثنوی مهدوی دو (برای دیدن مثنوی مهدوی یک اینجا کلیک کنید.)

 

… چون ندیدی عالَم بعد از ظهور

 دل به ظلمت بسته‌ای چون موش کور

 

هست در «جاماسب‌نامه» این سخن

ز آن حکیم پارسیّ ممتحن:

 

گر بگویم شرح دوران ظهور

کم کسی مانَد در این دارالغرور

 

گر بگویم شرحِ بسط آن زمان

سر به ویرانی برآرد این جهان

 

گر بگویم ز آن بهار کامکار

تلخ می‌گردد شما را کام و کار

 

کس کجا ماند در این زِهدان تنگ

گر ببیند رنگی از هفتاد رنگ؟

 

قبض و بسط این جهان دیگر شود

جرعه‌ای زآن می چو در ساغر شود

 

خورده و ناخورده بیرونْ‌شدکنی

توبه از فهمیده‌های خود کنی

 

کهنه بازاری شود  عصر جدید

چون برآید فرّ فرهنگ “مُبید” [2]

 

 

روز تبدیل زمین است آن زمان [3]

من چه گویم؟ من چه می‌دانم از آن؟

 

فهم آن دوران و درک آن غُرَر

این سخن بگذار تا وقت سحر…

سروده ی سال1381

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

* امام صادق علیه السلام در مورد آینده سخن می گفتند، و از هفتمین فرزند خود ( امام مهدی ) نیزسخنی فرمودند. یکی از فرزندان ایشان مشتاق آن حضرت شد و از امام خواست تا بیشتر توضیح دهند. امام فرمود: یا بنی عقولکم تصغر عن هذا و احلامکم تضیق عن حمله ولکن ان تعیشوا فسوف تدرکونه. یعنی: پسرکم، فعلا عقل های شما کوچک تر از آن است و افکار شما گنجایش آن را ندارد… (اصول کافی؛ج2؛کتاب الحجه ؛باب الغیبه ح.2)

1. بر اساس منابع تاریخی و اسطوره ای ، دو شخص با نام جاماسب وجود داشته اند، اما درهم آمیخته شدن برخی گزارشها در باره ی این دو، به بروز آشفتگی در شناسایی آنان انجامیده است . از این دو، یکی جاماسب ، برادر قباد اول (پادشاه ساسانی ) بود که در دوره ی کوتاهی پس از قباد، در ایران پادشاهی کرد (تقریباً بین سالهای 496 تا 499 میلادی ) و دیگری ، داماد زردشت. بنا بر سنّت زردشتی ، این جاماسب ، برادر فَرْشوشْتَر (از اشراف زادگان ایرانی ) بود که در آغاز دعوت زردشت به او گروید. این دو برادر، وزیر “کی گشتاسپ” بودند و کی گشتاسپ پادشاهی بود که زردشت دین خود را به او عرضه کرد. در اوستا (از جمله یشت ها ، ج 2، ص 88؛ گاثاها ، ص 166، 186) از این جاماسب (وزیر گشتاسپ ) یاد و شخصیت او ستوده شده است . مجموعه پیش بینیهایی به او منسوب است که در موارد متعدد در متن های ایران پیش از اسلام ذکر شده است. (نقل از پیشگویی محمد (ص) در عهدین)

2. مبید، از اسم های امام مهدی علیه السلام ست. یک معنی آن ” کهنه کننده” می باشد. مبید، از بَید می آید. بَید یعنی کهنه و از دهن افتاده. طعام بید، یعنی غذایی که از شب مانده و از دهن افتاده است) یعنی کسی که فرهنگ پرزرق و برق باطل را کهنه، یا به اصطلاح: ” دمده ” می کند. در دعای ندبه می خوانیم: این مبید اهل الفسوق والعصیان والطغیان

3. روز تبدیل زمین وآسمان : اشاره به این آیه ی کریمه دارد: یوم تبدل الارض غیر الارض والسموات…(ن.گ: مقاله ی بعدی ص2)

درباره‌ی مهدی مشکات بیاتی

مهدی مشکات بیاتی یکی از پژوهشگران فعال در زمینه ی مهدویت و آخرالزمان می باشد. عمده ی تلاش های علمی او پیرامون موضوع تمدن مهدوی یا تمدن اسلامی صورت گرفته است. ایشان علاوه بر فعالیت های پژوهشی دارای طبع شعر نیز هستند. اشعار ایشان موضوعات مختلفی از قبیل مهدویت و سبک زندگی را دربر می گیرد. (کلیه مطالب این سایت توسط مدیر بارگذاری می شود.)

همچنین ببینید

دعای فرج

دعای فرج از شب یلدا تا چهل شب هنگام سحر

دعای فرج و انتظار انتظار برای امام ظهور امام زمان، به معنی نشستن نیست. همچنین …

5 نظر

  1. از اینهمه مغلطه و دروغ و وقاحت شرم نمیکنید؟ بدرستی که زرتشت بزرگ راست گفت دروغ سلاح امثال شماست. بله این پیشگویی درباره ظهور بود اما نه ظهور مهدی خیالی بلکه ظهور محمد

    • مهدی مشکات بیاتی

      بنده نظر شما را با آقای مشکات درمیان گذاشتم. ایشان صوتی فرستادند و من متنش رو اینجا آوردم:

      سلام دوست عزیز. با تشکر از پیام شما.
      بله همانطور که می فرمایید مغلطه و دروغ وقاحت‌آور و شرم‌انگیز است. اما مرز مغلطه و برهان و دروغ با صدق را محک دانش، مدرک و رفرنس و اینطور موارد تعیین می‌کند. لذا ما عین متن با رفرنس را در اینجا آورده‌ایم و اگر شما سواد کافی برای خواندن داشته باشید نگاهی به متن بیاندازید تا ببینید این مشخصات ذکر شده برای پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله تطبیق می‌کند یا مهدی علیه السلام؛ که تمام مذاهب اسلامی بدون استثنا به وجود ایشان اعتقاد دارند و روایات [مربوط به] ایشان را بیان کردند که خیلی با پیشگویی‌های جناب جاماسب حکیم تطبیق می‌کند.
      موفق باشید.

  2. اگر هر مردی پنجاه فرزند داشته باشه، با حساب این که هر زن دوازده تا فرزند هم به دنیا بیاره، باز این مرد باید چهار همسر داشته باشه. یعنی به ازای هر مرد باید چهار زن وجود داشته باشه، در حالی که به طور طبیعی در برابر هر صد دختر حدود صد و سه پسر به دنیا میاد. پس نتیجه میگیریم مثل گذشته بعضی از مردان فقیرند و نمیتونند ازدواج کنند و برخی از مردان به جاش چند همسر میگیرند. با ادامه پیدا کردن فقر، باز جنگ و کشتار و غارت اتفاق میافته.
    وقتی این چرندیات رو نقل میکردید، فکر هم کردید که این وضعیت به معنی نابرابری و جنگ خواهد بود، نه رفاه و آسایش؟

    • مهدی مشکات بیاتی

      پاسخی که آقای مشکات برای بنده فرستادند، برای شما قرار می‌دهم:

      باسلام و تحیت
      خواننده ی متن اگر پایهٔ ادبیات فارسی خودشان را تکمیل کنند متوجه میشوند که درمتن آمده«مردی بود که اورا پنجاه ….»
      یعنی در میان مردان، ( بعضا) مردی خواهد بود که پنجاه فرزند خواهد داشت
      همانطور که در همین اعصار فعلی هم چنین رکوردهایی وجود دارد؛ وحتی اگر به گینس مراجعه کنید با رکورد ۷۱ فرزند مواجه خواهید شد.
      همچنین کمی هوش معمولی کافیست تا خوانندهٔ عجول متن، بتوانند درک کنند که:
      با توجه به پیشرفت علم ژنتیک، حتی هم اکنون هم برای والدین امکان تعیین جنسیت و انتخاب تعداد قلها وجود دارد، چه رسد به زمان ظهور ضمنا اگر قرار باشد هرچه که شما توان فهمیدنش را ندارید، «چرند» محسوب شود؛ دراین صورت، تقریبا همه چیز را چرند باید دانست!
      این تندگویی غیر معمول ما به شما هم صرفا به خاطر آن است که به یک متن مذهبی، برای بار دوم اهانت میکنید
      ادبکم الله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *